Ny opladningstjeneste ”Audi charging” giver adgang til opladning i 27 europæiske lande

  • Opladningstjenesten Audi charging starter den 1. januar 2023 og afløser Audi e-tron Charging Service
  • Ukompliceret adgang til europæisk opladningsnetværk fra over 800 udbydere
  • Der kan vælges mellem tre takster afhængigt af ladebehov

Tre faktorer er afgørende for succesen for elektrisk mobilitet: Biler med lang rækkevidde, evnen til hurtig opladning af højvoltsbatteriet og ukompliceret adgang til et tæt netværk af ladepunkter.

Opladningstjenesten Audi charging starter den 1. januar 2023 i 27 europæiske lande, og antallet af lande vil blive udvidet i løbet af året. Dermed giver tjenesten adgang til ca. 400.000 ladepunkter, der drives af over 800 forskellige udbydere. Netværket omfatter også ca. 1.900 High Power-opladere (HPC) fra udbyderen IONITY, der giver mulighed for opladning med op til 350 kW primært langs hovedtrafikårerne.

Audi samarbejder med Volkswagen Group Charging GmbH om opladningstjenesten, der afløser Audi e-tron Charging Service, som blev startet af mærket efter lanceringen af de første fuldelektriske modeller for ca. 4 år siden. Nye ejere af en Audi elbil eller eksisterende ejere, som skifter fra e-tron Charging Service til Audi charging, kan vælge mellem tre tilgængelige takster.

Ved køb af en ny Audi elbil dækker Audi grundprisen for pro-taksten det første år.
pro-taksten er primært beregnet til elbilsejere, der ofte skal oplade bilen, mens de er på farten. I Danmark koster pro-taksten 115 kr. om måneden, hvilket så fx giver adgang til at lade sin elbil op ved IONITY-lynopladere til en pris på kun 2,69 kr. pr. kWh.

Hvis man køber en ny Audi elbil, dækker Audi grundprisen for pro-taksten det første år, ligesom mærket også tidligere har dækket grundprisen det første år på den oprindelige Audi e-tron Charging Service tjeneste. Men selv inklusive grundprisen kan pro-taksten betale sig sammenlignet med de to andre takster, hvis man har brug for at lade mere end 35 kWh på offentlige ladestandere om måned. Det svarer til en enkelt gennemsnitlig opladning ved en IONITY-ladestander.

Hvis man kun lejlighedsvis skal lade op på offentlige ladestandere, tilbydes plus-taksten til en månedlig grundpris på 60 kr. Så får man lave priser ved både AC- og DC-ladestandere, og det kan betale sig, hvis man mindst lader 48 kWh pr. måned ved en DC-ladestander.

Har man ikke så ofte brug for at lade offentligt, kan man vælge basis-taksten, som er helt uden månedlig grundpris. Her er kWh-priserne højere, men taksten giver stadig fuld adgang til opladningsnetværket i hele Europa, og man får som med de øvrige takster adgang til alle de komfortfunktioner, som følger med Audi charging. Basis-taksten er således velegnet til kunder, der oplader bilen derhjemme, og som lejlighedsvis har brug for en ukompliceret opladningsløsning uden faste månedlige betalinger, når de er på farten.

Priser ved landestandere i Danmark. Minimumsløbetid 12 måneder.

Der indføres samtidig et gebyr, hvis man holder længere end 180 min. ved en AC-ladestander eller længere end 90 min. ved en DC/HPC-ladestander:

  • Gebyr for at spærre en DC/HPC-ladestander i over 90 min.: 1,12 kr./min. fra 90 min.
  • Gebyr for at spærre en AC-ladestander i over 180 min. i tidsrummet kl. 9-21: 0,37 kr./min. fra 180 min.

Ved opladning i udlandet gælder de pågældende landespecifikke priser, og dermed har elbilskunder allerede før rejser til udlandet fuldt overblik over de forventelige udgifter til opladning.

Nem administration
Som med Audi e-tron Charging Service er ladepunkterne i Audi charging integreret i bilens navigationssystem, så man i planlægningen af opladning på en længere tur kan vælge Audi charging ladepunkter. Desuden kan ladestanderne aktiveres, og opladningen således startes, via det udleverede Audi charging kort (RFID-kort, RFID = Radio-Frequency Identification) eller via myAudi-appen.

Endnu mere komfortabel er Plug & Charge-funktionen, som allerede i dag er tilgængelig ved ladestandere fra IONITY, og som på sigt også vil blive tilgængelig ved ladestandere fra flere udbydere. Når funktionen er aktiveret i bilen første gang, behøver man efterfølgende blot at sætte ladekablet i for at starte opladningen. Bilen og ladestanderen opretter en krypteret forbindelse, og afregningen foregår via den betalingsløsning, som er gemt i myAudi-appen – fx via kreditkort. Plug & Charge vil være tilgængeligt i det det nye Audi charging-netværk kort efter markedslanceringen.

Det vil være muligt at administrere Audi charging-aftalen i myAudi-appen, hvor man fx kan ændre sin aftale til en anden takst. Desuden viser appen priserne ved den valgte ladestation og sammenfatter alle opladninger i en oversigt.

Der tages forbehold for fejl og ændringer.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk